Introductie

1
P1 monitor is op de Raspberry Pi gebaseerde software om je slimme meter uit te lezen. Naast een Pi (door de maker SecBro wordt Pi 3 en 4 ondersteund) heb je ook een kabel nodig om de P1-poort van je slimme meter uit te kunnen lezen. P1 monitor is een zelfstandig programma gebaseerd op een minimaal OS (Linux) waarmee we kunnen garanderen dat de P1 monitor goed werkt. Door deze keuze heeft de applicatie een hoge betrouwbaarheid.

Weliswaar een video van een oude versie maar het geeft wel een indruk ;-)
P1-monitor doet vrijwel alles in het geheugen (inclusief logging) en heeft niet meer dan 1GB nodig. Door geheugen (RAM) te gebruiken wordt de software sneller en wordt het SDHC kaartje minder belast. Het gebruik van RAM heeft wel een nadeel: als de voeding wegvalt dan ben je al je historie kwijt. Om dat te voorkomen wordt elke kwartier een back-up van de database naar het SDHC kaart je gemaakt. Dat is relatief weinig data, niet meer dan 30MB over 5 jaar.

Webinterface werkt NIET op oude iPads (< IOS 13), laatste versie die daar nog wel op werkt is v1.3.1.

Re: Introductie

2
NB: ook al ziet u vaak 'Admin' bij de berichten staan, ik ben niet de maker of bedenker van de software maar de technisch beheerder van het forum. De meeste berichten heb ik met toestemming van SecBro gekopieerd vanaf de homepage van Ztatz. Een forum is nou eenmaal handiger dan een blog via Wordpress.

De maker/bedenker is SecBro, de maker van het Docker-image is Intelwolf. Beiden zijn op dit forum aanwezig.
cron