Watermeter extern updaten

1
Ik heb sinds kort p1monitor ontdekt en ben zeer onder de indruk van de werking en de mogelijkheden. Ik draai hem via een docker op een Intel NUC en Ubuntu 20.04.

Ik zou ook graag de watermeterstanden willen monitoren. Ik heb wat ideeen hoe ik hem uit kan lezen (waaronder natuurlijk ook de inductieve sensor die hier wordt voorgesteld). Ik moet dan echter wel de data in p1monitor zien te krijgen. Dit gaat in mijn geval natuurlijk niet via een GPIO poort (omdat ik niet op een RPi draai).

Kan ik bv via een API call of via MQTT watermeterstanden (of pulsen) doorgeven?

Re: Watermeter extern updaten

2
Ik geloof dat P1-Monitor geen mogelijkheid heeft om (al-dan-niet via MQTT) gegevens binnen te halen, anders dan via de standaardwijzen. Wat je wel zou kunnen doen is de gegevens van P1-Monitor (en iets anders dat doe watermeter uitleest én via MQTT publiceert), naar een broker kunt sturen, wellicht Home-Assistant?

Het spijt me, ik heb ervaring met de watermetersensor noch met het implementeren van MQTT (nog niet althans). Wel heb ik volgens mij dus geen opties gevonden om via MQTT externe gegevens (zoals die over de watermeter) in P1-Monitor te krijgen.

Re: Watermeter extern updaten

3
Thanks! Ik heb al domoticz draaien, dus daar kan ik het wel naar toe sturen. Ik ben juist zo onder de indruk van alle weergavemogelijkheden van p1monitor die een prachtig overzicht geeft van alle verschillende gebruiken. Daar zou ik dus graag de watermeter bij willen hebben...
cron